Waarom deze pagina?


Niet omdat het naar mijn hoofd is gestegen, juist verre van dat. Ik ben juist bereid foto's te delen als er iets tegenover staat, maar ik merk na 12 jaar dat het steeds meer een probleem wordt. Ik stuur altijd een vriendelijke mail om het aan te passen, alleen word ik niet serieus genomen vandaar deze pagina.

Mijn foto's worden in grote getale onrechtmatig gebruikt. Dit kan je zien door ze door google image te halen ;) tip voor fotografen maar ook voor bedrijven om er achter te kunnen komen wie de eventuele fotograaf is. Want de smoes dat je het als bedrijf niet wist, gaat helaas niet op.

Ik krijg ook vaak de smoes terug dat ze de foto's van de bruidsparen hebben gekregen en gewoon mogen gebruiken en daar zit het probleem want al heeft het bruidspaar de fotograaf ingehuurd de auteursrechten blijven ten alle tijden bij de fotograaf. Die bepaald wat er mee mag gebeuren, dat is bij wet zo bepaald. Het bruidspaar mag ze natuurlijk delen, gebruiken en afdrukken mits in prive gebruik.


Welkom op mijn website!

Mijn naam is Linda Ringelberg, en ik ben een gepassioneerde fotograaf die gespecialiseerd is in bruiloften en andere bijzondere momenten. Fotografie is meer dan alleen mijn werk; het is mijn manier om de wereld te zien en vast te leggen. Elke foto vertelt een uniek verhaal en vangt een moment dat nooit meer terugkomt.

Over Auteursrechten en Het Gebruik van Mijn Foto's

Bij het maken van foto's zet ik niet alleen mijn technische vaardigheden in, maar ook mijn creativiteit en emotie. Daarom is het voor mij van groot belang om de rechten van mijn werk te beschermen. Hier wil ik graag iets belangrijks met je delen over het gebruik van mijn foto's.


Auteursrechtelijke Bescherming

Als fotograaf heb ik het auteursrecht op alle foto's die ik maak. Dit betekent dat ik de enige ben die mag bepalen hoe en waar mijn foto's worden gebruikt. Dit auteursrecht is een wettelijke bescherming die ervoor zorgt dat mijn werk niet zonder mijn toestemming kan worden verspreid of commercieel kan worden gebruikt.

Gebruik van Foto's voor Commerciële Doeleinden

Wanneer ik foto's maak voor een bruiloft, heeft het bruidspaar het recht om deze foto's voor persoonlijk/ prive gebruik te delen en te genieten van hun bijzondere dag. Echter, dit betekent niet dat de foto's zonder mijn toestemming gebruikt mogen worden voor commerciële doeleinden, zoals op een bedrijfswebsite, brochure, socialmedia etc. Ook al heeft het bruidspaar voor de foto's betaald, het commerciële gebruik van mijn werk vereist een aparte licentie en toestemming van mijn kant.

Waarom Dit Belangrijk Is

Mijn foto's zijn meer dan alleen beelden; ze zijn het resultaat van hard werken, creativiteit en een diepgewortelde passie voor fotografie. Door mijn auteursrechten te respecteren, help je mee om de waarde van mijn werk te beschermen. Dit zorgt er niet alleen voor dat mijn werk op een eerlijke manier wordt gebruikt, maar het voorkomt ook juridische problemen die kunnen ontstaan bij ongeautoriseerd gebruik van mijn foto's.

Samenwerken

Ik ben altijd bereid om samen te werken en bespreek graag de mogelijkheden als je mijn foto's wilt gebruiken voor commerciële doeleinden. Door samen een licentieovereenkomst te sluiten, kunnen we ervoor zorgen dat mijn werk op een legale en ethische manier wordt gebruikt, en kan ik blijven doen wat ik het liefste doe: prachtige momenten vastleggen.

Dank je wel voor je begrip en voor het respecteren van de rechten van mijn werk. Ik kijk ernaar uit om samen te werken en deel te nemen aan het creëren van onvergetelijke herinneringen.


Wil je graag een foto kopen met vrij gebruik:

Prijzen voor het gebruik van foto's voor commercieel gebruik zijn:

250 euro excl btw met een licentie voor wereldwijd gebruik, voor marketing doeleinde en het gebruik op website voor een duur van 1 jaar.

Dit zijn natuurlijk prijzen voordat een bedrijf ze gebruikt achteraf komt er een vergoeding bij wegens schending van persoonlijkheidsrechten. Waarna ik de prijzen aanhoudt van beeld anoniem.
Met vriendelijke groet,

Linda Ringelberg

www.ringelbergfotografie.nl

info@ringelbergfotografie.nl

Waarom Bedrijven Profiteren van Professionele Foto's en Waarom Fotografen Vergoeding Verdienen

Het Belang van Professionele Fotografie voor Bedrijven

Professionele foto's spelen een cruciale rol in de marketing- en communicatiestrategieën van bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom hoogwaardige fotografie een waardevolle investering is:

  1. Eerste Indrukken: Professionele foto's maken een sterke eerste indruk. In een wereld waarin consumenten vaak visueel worden aangetrokken, kan een goed gemaakte foto het verschil maken tussen het aantrekken van een klant en het verliezen van hun interesse.
  2. Merkidentiteit: Foto's dragen bij aan de visuele identiteit van een merk. Consistente, professionele beelden helpen bij het opbouwen van een merkidentiteit die vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalt.
  3. Verhoogde Verkoop: Hoogwaardige productfoto's kunnen de perceptie van de waarde van een product verhogen, wat kan leiden tot meer verkopen. Consumenten zijn eerder geneigd om te kopen als ze duidelijke, aantrekkelijke afbeeldingen van een product zien.
  4. Online Zichtbaarheid: Op platforms zoals websites, sociale media en online winkels zijn visueel aantrekkelijke foto's essentieel voor het genereren van verkeer en betrokkenheid. Goede foto's kunnen bijdragen aan betere zoekmachineoptimalisatie (SEO) en hogere klikfrequenties.

Waarom Fotografen Vergoeding Verdienen

Fotografen investeren tijd, geld en vaardigheden om foto's te maken die bedrijven helpen te gedijen. Hier zijn enkele redenen waarom het redelijk en billijk is dat fotografen worden vergoed voor hun werk:

  1. Creatieve Inspanning: Het maken van een professionele foto vereist creativiteit, technische expertise en vaak ook post-productie werk. Dit is een vakmanschap dat jaren van ervaring en opleiding kan vereisen.
  2. Apparatuur en Middelen: Professionele fotografieapparatuur, inclusief camera's, lenzen, verlichting en bewerkingssoftware, is kostbaar. Fotografen investeren aanzienlijk in hun apparatuur om hoogwaardige beelden te kunnen leveren.
  3. Auteursrechten: Fotografen hebben auteursrechten op hun werk. Dit betekent dat zij de eigenaar zijn van de foto's en de exclusieve rechten hebben om te bepalen hoe hun werk wordt gebruikt en verspreid.
  4. Waardecreatie voor Bedrijven: Foto's helpen bedrijven geld te verdienen door hun producten en diensten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Het is logisch dat een deel van deze gegenereerde waarde terugvloeit naar de makers van de beelden die deze waarde mogelijk maken.
  5. Eerlijke Vergoeding: Het betalen voor het gebruik van foto's is een manier om de creatieve industrie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat fotografen hun werk kunnen blijven doen. Het respecteren van auteursrechten door licentievergoedingen te betalen, draagt bij aan een duurzame toekomst voor de creatieve sector.


Conclusie

Het gebruik van professionele foto's biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven, van betere merkidentiteit tot verhoogde verkoop. Het is daarom zowel ethisch als zakelijk gerechtvaardigd om fotografen eerlijk te vergoeden voor hun werk. Door hun rechten te respecteren en hen te betalen voor het gebruik van hun foto's, dragen bedrijven bij aan de ondersteuning van creatief talent en de continuïteit van hoogwaardige visuele content.