Super leuk, jullie hebben een newbornshoot geboekt.

Hier onder volgt de uitleg over de newbornshoot met de tips.


Hoe gaat een newborn-shoot thuis in zijn werk?

Voorbereiding om de shoot zo smooth mogelijk te laten verlopen:


  • Zoek een plek uit in huis waar ik bij een raam kan zitten. Het liefst heb ik vitrage gordijnen en als jullie niet hebben dan neem ik ze mee en klik ik ze op de overgordijnen of plak ik ze even op het raam.
  • Zorg dat het echt heerlijk overdreven warm is in de ruimte waar we de foto's maken.
  • Misschien voor de voeding of erna even in badje zodat je kindje helemaal zen en slaperig de newborn shoot in gaat.
  • Geef je kindje na de voeding de kleertjes aan (of juist niet) waarmee hij of zij gefotografeerd mag worden. Hou het zo rustig zonder te veel prints. Zo krijg je mooie zachte foto's die tijdloos zijn.
  • Whatsapp mij in de ochtend hoe laat ik het beste die ochtend kan komen na de voeding. Zo kunnen jullie op je eigen tempo opstarten en hoef ik niet te wachten.


Tijdens de shoot:


De shoot neemt ongeveer 2 uur in beslag, maar het ligt een beetje aan jullie kindje. Dus neem de tijd.


Ik neem een grote poef mee, een aantal kleedjes en eventueel wat accessoires (haarbandjes, knuffels of mutjes) maar meestal zet de kindjes zo puur natuur mogelijk op de foto

Het liefst heb ik dat jullie kindje slaapt, natuurlijk kunnen we dat van te voren nooit zeggen ;) maar dit is in de ideale wereld van de newborn-fotografie. We hebben het helaas niet voor het zeggen.

Ik begin met fotograferen op de poef, daarna (eventueel) met broertjes/zusjes en eindig ik met de familiefoto's.

Maar jullie kindje ligt voornamelijk op de poef, heerlijk door te tukken. Soms draai ik van rug, naar zij, naar buik. Tussen door wat kleedjes veranderen, ik probeer jullie kindje zoveel mogelijk met rust te laten.

De familiefoto's doe ik of op de bank, voor een rustige muur, in het kamertje of bij jullie op bed. Dat is maar net wat jullie mooi vinden. Denk daar gerust even over na.


Na de shoot:


Ik ga met een berg foto's naar huis die ik op mijn gemak en met een scherp oog ga uitzoeken. De foto's krijgen nog een snelle bewerking voordat ik ze inlaad in de gallery. Nadat jullie de foto's die jullie hebben gekozen, ga ik ze netjes keurig op mijn gemak bewerken en krijgen jullie een download link als ze klaar zijn.

De factuur komt meestal met de gallery of na het uitzoeken van eventueel extra foto's.Mochten er nog vragen of wensen zijn dan hoor ik het graag.

Laat het dan even weten op mijn whatsapp.


Tot snel,


groeten Linda Ringelberg

info@ringelbergfotografie.nl

0643211321